Zapošljavanje medicinskih sestara/tehničara i njegovatelja(-ica) u Njemačkoj. Opće je poznata velika, rastuća potreba njemačkog tržišta rada za medicinskim osobljem. U bolnicama je izražen deficit radne snage u području intenzivne njege i anestezije, a većina njegovatelja u Njemačkoj traži se u području njege starijih, uglavnom u staračkim domovima ili u tzv. ambulantnoj njezi. Prema tome, zanimanje u području njege bilo u bolnici ili u staračkom domu garantira sigurno zapošljavanje u Njemačkoj.

Zbog velike potrebe za radnom snagom u Njemačkoj su dobrodošli inozemni radnici. Jedna od zemalja tradicionalno orijentirana na njemačko tržište rada je i Hrvatska. Zbog zemljopisne i kulturne blizine te stručne radne snage, Hrvati su u Njemačkoj cijenjena radna snaga. Ulaskom Hrvatske u EU olakšani su i administrativni procesi zapošljavanja i tržište rada potpuno je otvoreno.

Osim priznavanja medicinske diplome (tzv. Anerkennung), jedini preostali uvjet za posao je poznavanje njemačkog jezika.

Većina njemačkih saveznih država zahtijeva dobro do vrlo dobro poznavanje jezika (B1/B2 razina). Za osobe koje nemaju priznatu diplomu/svjedodžbu u Njemačkoj ili ne poznaju dovoljno njemački jezik, postoji opcija rada u svojstvu pomoćnog osoblja u njezi kako bi stekle potrebno iskustvo za priznavanje diplome i savladale jezik. Zarada osoblja koje radi u području njege kreće se od 11,05 EUR brutto za pomoćnog njegovatelja(-icu) do oko 20,00 EUR brutto za kvalificiranog njegovatelja s dodatnim kvalifikacijama u području kirurgije ili intenzivne njege.

Medicinske sestre/tehničari ili osoblje u njezi starijih, zarađuju oko 13,00-18,00 EUR brutto na sat. Dakle, prosječna plaća u ovom području iznosi izmedu 1.500,00 i 2.000,00 EUR netto, ovisno o radnom iskustvu i Vašoj poreznoj klasi. 

Mi Vam garantiramo siguran posao i smještaj.

NAPOMENA: Ako nemate EU papire šaljemo dopis o sigurnom zaposlenju u svrhu dobivanja radne vize!